Étkezéseink, családi összejöveteleink hangulata fontos. Hogyan járul hozzá az étkezőgarnitúra ehhez a hangulathoz?

Az ideális étkezőgarnitúrának magán kell viselnie a kényelem, a funkcionalitás, az ergonómia, és az esztétika jegyeit egyaránt.

 A családi együttlétek fontos része, amikor a háziasszony valóságos gasztronómiai csodákkal kápráztatja el a többieket. Ezért elég gyakran válik a lakás központi részévé.

Mik a jó étkezőgarnitúra főbb ismérvei?

Étkezési szokásaink még családon belül is lehetnek különbözőek, s ehhez egy jó étkezőnek alkalmazkodnia kell. Nem mindegy, hogy a finom falatok elfogyasztását szertartásosan vagy kötelességszerűen végezzük, a háziasszony alkalmanként vagy rendszeresen főz-e, az ebédet munkahelyen vagy otthon fogyasztjuk-e el. De bármelyiket tesszük is egy biztos, szeretünk kényelmes, hangulatos körülmények között elkölteni egy-egy étkezést.

Attól függően, hogy mekkorák lakása egyéb helységei, az étkező alkalmanként átalakulhat tanuló-, vagy dolgozószobává, netán a nappali részévé, esetleg játéktérré, valamint a konyhai munkák előkészítési helyévé. Ezért lényeges, hogy az étkezőgarnitúra kiválasztásánál ezeket a szempontokat figyelembe vegye.

Az asztal

Mivel a fent említett okok miatt az étkező többfunkciós térré alakulhat, érdemes az étkezőasztalt stabil, masszív anyagból készíteni. A rendelkezésre álló helytől függően lehet fix méretű, vagy kinyitható, bővíthető formájú. Az alakját pedig ízlés szerint kialakítva eldöntheti, hogy négyszög, sokszög, ovális vagy kör alakú legyen-e.

A tömörfa itt is a hosszú élettartam, a strapabíróság, és az egyedi formák lehetőségét hordozza magában.

A méretét lehetőleg úgy válassza meg, hogy terítékenként minimum 30 cm hely legyen, hogy az ott ülők ne könyököljenek egymás tányérjába.

A székek

A jó étkezőszék akár több óráig tartó, kényelmes időzést is lehetővé tesz. Ergonómiai kialakítása követi a test vonalát, nem rendelkezik karfával, és támlája kissé döntött helyzetű.

Az sem árt, ha a vendégségekre felkészülve, van néhány pótszék, amelyet szükség esetén be lehet fogni a 'csatasorba'. Ezek akár összecsukható ülőalkalmatosságok is lehetnek.

A tálaló

Étkezője szerves részét képezheti egy igényesen elkészített, impozáns tálalószekrény is. Amellett, hogy esztétikus, még rendkívül praktikus is, hiszen itt elfér minden olyan eszköz, amely a finomságok elfogyasztásához szükséges. Így ezek nem a konyhában foglalják az értékes helyet.

Az egyedi gyártás előnye, hogy tálalója pontosan illeszkedhet az Ön étkezőgarnitúrájához, így nincs szüksége kompromisszumos megoldásokra. Formáját, méretét, kialakítását kizárólag az Ön ízlése határozhatja meg.

Az étkezések, összejövetelek hangulatát nagymértékben meghatározza a megalkotott környezet, ezért kizárólag az egyedi gyártás nyújt teljes, és kielégítő megoldást.

A teljesség igénye nélkül, nézze meg néhány elkészült munkámat, hogy láthassa mi az, amire számíthat.

"Tiszteletem Laci bácsi,

Az étkezőgarnitúra valóban szép, ahogy ígérte, de nekem a székek tetszenek a legjobban. Nagyon kényelmesek. Én sok időt töltök az asztal mellett, mivel nincs dolgozószobám, és mindig gond volt, hogy egy óra elteltével már nagyon kényelmetlen szokott lenni. Ezeken a székeken nincs ilyen gondom.

Üdvözlettel
Kékesi László"

 

"Kedves Fritz Úr!

Nagyon elégedett vagyok az Ön által gyártott tálalóval. Formájában és színében is jól harmonizál az étkezővel. Eddig mindenki megcsodálta. Köszönjük szépen.

Baki Tihamér

Ui.: A feleségem barátnőjét átirányítottam Önhöz, neki is kell egy hasonló tálaló."

A meghitt vasárnapi ebédek, családi események a háziasszonytól rengeteg odafigyelést és munkát igényelnek. Erre a fáradozásra egy igazán kiváló, otthonos környezet teszi fel a koronát. Éppen ezért az étkező megtervezése fontos feladat, hiszen alkalmanként egy csapásra az Ön lakásának is központi helyévé válhat.

Ajánlatkérés

Ha bármilyen kérdése, észrevétele lenne, kérem írjon bátran!