Életünk egyharmadát ágyban töltjük! Önnek mennyire fontos, hogy ez az idő milyen körülmények között telik el?

Az alvásnak is meg lehet adni a módját, és egyáltalán nem mindegy, hogy ezt milyen minőségben teszi.

Az igazán jó hálószobabútor pontosan illeszkedik az azt használók alvási szokásaihoz. Jól tudom, hogy nem egyszerű feladat, hiszen még családon belül is eléggé eltérő szokások ezek. Van, aki korán fekszik, és amikor felébred, két perc múlva már el is hagyta a szobát, vagy éppen későn fekszik, reggel pedig akár egy órát is igénybe vesz, amíg összeszedi magát.

A hálószobabútor leglényegesebb eleme: az ágy

Az ágy szépségét az ágykeret, a minőségi alvást a matrac biztosítja. Az ágykeretnek eléggé stabilnak kell lennie, hiszen ki szereti, ha az ágy ringatózik, urambocsá' nyikorog. A felületének egyenletesnek és repedésektől mentesnek kell lennie, így elkerülve az esetleges sérüléseket. A felületkezelésnél pedig fontos a természetes anyagok használata (pl.:natúrpác, méhviasz).

A formavilágának pontosan illeszkednie kell az Ön ízléshez, hiszen az egyedi formák teszik igazán alkalmassá arra, hogy elégedetten induljon el az álmok birodalmába.

Milyen szerepe van az ágyrácsnak?

Az ágyrács adja a kényelmes alvás alapját. Az ágy ezen részének meghatározó szerepe van abban, hogy Ön igazán ki tudja használni a matrac minden előnyös tulajdonságát.

A farugós ágyrácsoknál az alátámasztás rugalmas, felveszi a fekvő ember testmozgását, s oldalirányú elmozdulást is lehetővé tesz.

A léces tartószerkezetből viszont sokkal nagyobb ágyszélesség alakítható ki, s ez optimális nyomáseloszlást biztosít minden fekvéshelyzetben.

Puha vagy kemény matrac?

A matrac helyes megválasztása kulcsfontosságú, hiszen az biztosítja kényelmes, nyugodt alvást.

A túl kemény ágy nem engedi a gerincoszlopot meghajolni, így a nyomás a vállaknál és a csípőnél jön létre.

A túl puha ágyakban viszont a gerincoszlop ívben meghajlik, az izomzat egyoldalúan feszült lesz.

A hálószoba egyéb szerves részei

Amikor a hálószobát tervezi, próbáljon meg törekedni arra, hogy minél kevesebb berendezési tárgy kerüljön otthona ezen helységébe. Miért?

Mert a túlzsúfolt hálószoba zavarja a nyugodt alvást. Ezt jónéhány kutatatási eredmény is alátámasztja. Arról nem beszélve, hogy az esetleges éjszakai mozgást is alaposan megnehezíti.

Azonban van néhány bútordarab, amelynek az itt történő elhelyezését érdemes fontolóra venni. Az egyik ilyen, az éjjeliszekrény.

Hasznos lehet, ha az ágy mellet van egy kis szekrény vagy polc, amelyre a vekker, a telefon, a szemüveg vagy akár egy pohár víz elhelyezhető.

A másik bútor, amely a hálószobában van igazán jó helyen, az a gardrób, a ruhák és a keveset használt dolgok rejtekhelye.

Ha van elég hely, akkor a szabad falakra lehet rakni polcokat, amelyeken helyet kaphat néhány könyv és dekorációs elem. Valamint szükség esetén elhelyezhető egy tároló, amibe az ágynemű kerül.

Végül is Ön úgy tervezi meg hálószobabútorát, ahogyan az ízlésének megfelel, de a zsúfoltságot azért érdemes kerülni.

Tőlem segítséget kaphat ahhoz, hogy hálószobája otthonos és igazán az Ön egyéniségéhez illő legyen.

A teljesség igénye nélkül, nézze meg néhány elkészült munkámat, hogy láthassa mi az, amire számíthat.

"Tisztelt Fritz Úr,

Köszönjük ezt a nagyszerű ágyat. kényelmes és igazán tetszetős. Amióta megvan, sokkal jobban alszunk mindketten. Ha már a szekrény is itt lesz, végre teljes lesz a háló.

Szabó Győző"

 

"Kedves Fritz László!

Azt kell mondjam, csalódtam Önben. Azt ígérte, hogy az ágy szép lesz. Pedig ez az ágy egyszerűen csodálatos! Fantasztikus, hogy milyen jól eltalálta az ízlésünket.

Tisztelettel:
Fehér Béláné"

Néhány jó tanács

Az ideális hálóhelyiség keleti fekvésű, az ágyat sosem éri közvetlen napsütés, így azt úgy tudjuk elhelyezni, hogy senkinek nem kell közvetlenül a fal mellett aludni, vagy keresztülmászni a másikon.

Az ágy ha egy mód van rá, ne kerüljön ablak alá, vagy olyan falra, amelyiken ablak van, mert ezek a falak hidegek, ezért könnyebben megfázhat.

Az ágy alá elhelyezhet ágyneműtartó rekeszeket, dobozokat, hogy ágyazáshoz ne kelljen felemelnie az egész fekvőfelületet.

A hálószoba otthonunk talán legintimebb szférája, ezért igazán fontos, hogy jól érezzük magunkat benne. És ennek a hangulatnak szerves részét képezik a szoba berendezési tárgyai. Ebben talál hozzáértő társat személyemben.

Ajánlatkérés

Ha bármilyen kérdése, észrevétele lenne, kérem írjon bátran!