Az egyedi bejárati ajtó, és az ablak határozza meg otthona karakterét

 Amikor végre elkészül az építkezéssel, felújítással, és kívülről megtekinti otthonát, igazán kellemes érzés fogja majd el, hogy végre minden a helyére került. És ehhez az érzéshez hozzátartozik az is, hogy pontosan olyan színű, formájú és minőségű külső nyílászárók díszítik háza homlokzatát, amilyet elképzelt.

A korszerű kültéri nyílászáró

Az új házak tervezésekor ma már fontos irányelv, hogy minél több természetes fény jusson otthonába. Ez ugyebár a világítási költségek optimalizálását is lehetővé teszi.

Igen ám, de amit a villamos energián megspórolhat, azt ugye nem szívesen fizeti el fűtésre? Éppen ezért fokozott érdek, hogy kiválóan hőszigetelő ajtók, és ablakok kerüljenek beépítésre.

Ezt két feltétel együttes meglétével érheti el. Az egyik a hőszigetelő üvegszerkezet, a másik a nyílászáró keretszerkezetének speciális kialakítása.

A hagyományos ablakok még két, egy külső és egy belső, szárnyból álltak, 3 mm-es üveggel szerelve. Amellett, hogy nagyon rossz hőtechnikai értékkel rendelkeztek, még takarításkor is több munkát igényeltek.

Mi a fa nyílászárók előnye?

Azt hogy milyen anyagból legyenek nyílászárói, csupán az Ön ízlése határozza meg. Mivel én fával foglalkozom, ezért nyilván ezt ajánlom, hiszen mégiscsak természetes anyag, és esztétikailag is tetszetősebb.

Mivel a műanyagról még nincsenek megbízható adatok, ezért nem tudni pontosan, de nagy valószínűség szerint a fának jóval hosszabb az élettartama. Hiszen a műanyag az UV sugárzás hatására felkeményedik, szinte üvegessé válik, így könnyebben sérül.

A színezhetőség is a fa mellett szól, hiszen a műanyag viszonylag kevés színben fellelhető, és még jelentős többletköltséggel is jár. A fa nyílászárók viszont kiválóan színezhetők, így könnyebben az Ön ízléséhez, és otthona külső megjelenéséhez alakíthatók.

Ami igazán fontos az a megmunkálás minősége, az illesztések pontossága, és a felületkezelés. A mai fa nyílászárók egy speciális, három rétegben ragasztott szerkezetből épülnek fel. Így a hőtechnikai jellemzőjük, és stabilitásuk is egyaránt kiváló.

Az ajtók és ablakok minőségi felületkezelést igényelnek. A korszerű eljárás, két réteg alapozó, és egy réteg színes lazúr egyenletes felhordását követeli meg. Ebből adódik, hogy a mai fa nyílászárók olyan kiválóan viselik az időjárás szeszélyeit.

Önnek az ajtó és az ablak anyagát illetően is több választási lehetősége van. A fa nyílászárók alap esetben borovi fenyőből készülnek, de gyárthatóak tölgy-, vagy akár trópusi fából is.

A bejárati ajtó

Mint minden házat, így az Önét is a bejárati ajtó választja el a külvilágtól. Egy igazán szépen kidolgozott ajtó egyedi jelleget kölcsönöz otthonának.

Az emberek általában nagy hangsúlyt fektetnek ennek a nyílászáró elemnek a megjelenésére. Gyakran élik ki kreativitásukat az ajtó tervezésénél. Mindegy hogy távoznak otthonról, vagy éppen megérkeznek, jó érzéssel tölti el Őket a nekik tetsző, ismerős forma, hiszen egy nehéz nap után, végre hazatértek.

A fa bejárati ajtó minőségét tekintve is megfelel minden modern elvárásnak. Szintúgy, mint az ablakok, három rétegben ragasztott szerkezetből készülnek, így pontosan illeszkednek az ablakokhoz. Ez a speciális szerkezet garantálja Önnek, hogy a belső térben keletkezett hő odabenn is marad, amellett stabil tartást biztosít ajtajának, így az nem vetemedik el úgy, mint elődei.

Az igazán szép homlokzat elengedhetetlen része a minőségi nyílászáró. Ha Ön is az igényes külső megoldások híve, és jobban kedveli a természetes anyagokat, akkor Önnek az egyedi nyílászáró gyártás kínál megnyugtató megoldást.

A teljesség igénye nélkül, nézze meg néhány elkészült munkámat, hogy láthassa mi az, amire számíthat.

"Tisztelt Fritz László,

Azért írok, mert szeretném megköszönni ezeket magas színvonalú ablakokat. Tökéletesen szigetelnek, és látszik rajtuk, hogy nagy odafigyeléssel készültek.
A bejárati ajtó egyszerűen tökéletes. Jól írta, egy nehéz nap után öröm belépni rajta.
Tisztelettel:
Péntek Zsolt"

 

"Kedves Fritz Úr!

Nahát, pontosan ilyennek kell lennie egy ablaknak. Én már több ismerősömnél láttam a beépített nyílászárókat, és látom, hogy az Öné magas színvonalat képvisel. Az ajtó meg szinte remekmű.

Köszönettel:
Horváth János"

A klímaváltozásért felelős üvegházhatás egyik fő kiváltója a CO2- emisszió, amely főként a fűtőolaj elégetéséből származik. Nyilvánvalóvá vált tehát, hogy az építőiparnak erőfeszítéseket kell tennie a fűtési hőigények csökkentése érdekében.

Sokan talán nem tudják, de ez volt a fő oka, hogy a piacon megjelent a korszerű, hőszigetelő ajtó, ablak, amely igen pozitív energiamérleggel bír. Így már a nyílászáró gyártás is meg tud felelni a piaci-, és környezeti igényeknek.

A meghitt otthonhoz a külső megjelenés is szervesen hozzájárul. Arról nem beszélve, hogy jelentős mértékben részt vállal a családi fészek melegének megtartásában is. A természetes alapanyagból készített nyílászárók pedig csak fokozzák az Ön házát körüllengő hangulatot.

Ajánlatkérés

Ha bármilyen kérdése, észrevétele lenne, kérem írjon bátran!